Nikoli v teh letih nisem sanjal, da bom pred vami zaklepal šolo …

Upam, da se še spomnite, kako zgleda naša hiša od znotraj, saj veste, vhodna vrata, nihajna vrata, levo in desno, veliki in lepi avli …

Smo v času, ki si ga nismo znali 6 tednov nazaj niti predstavljati; vse naše navade, delo v razredu, druženja so postavljena v novo, predvsem pa popolnoma drugačno dimenzijo. Pa vendar, naj bodo ti tedni kot nov izziv, drugačne in nove priložnosti, povezane z ustvarjalnim pristopom in delom.

Iskreno se vam zahvaljujem za vašo prizadevnost in odgovornost. Ob tem vas prosim, da takšen način dela jemljete skrajno resno, saj so posledično od vašega truda odvisni tudi rezultati, ki jih bomo ugotavljali konec šolskega leta.

Vsem želim, da uspešno opravite vse naloge, ki so pred vami, da bomo lahko smelo nadaljevali v prihodnjem letu. Vse kaže, da bomo večino obveznosti v tem šolskem letu opravili na daljavo, četudi se morda v posebnih okoliščinah še srečamo, ne moremo z delom čakati predolgo.

Zahvaljujem se vašim staršem, ki vas v teh časih še posebej bodrijo in spodbujajo na vaši/naši nenavadni poti.

Dragi maturanti, bodoči ekonomski tehniki, gastronomski tehniki, lesarski tehniki, gastronomsko turistični tehniki, vzgojitelji predšolskih otrok in okoljevarstveni tehniki!

 Vesel sem, da smo uspeli odplesati maturantski ples … veliko letošnjih slovenskih maturantov verjetno tega svečanega trenutka ne bo doživelo.

Matura bo letos stekla po predvidenem koledarju, seveda z določenimi prilagoditvami v nekaterih programih (četrta izpitna enota), ki jih že pripravljamo in bodo v prihajajočih dneh objavljene. Vse podrobnosti lahko spremljate v naši spletni učilnici v rubriki poklicna matura. Informacije lahko dobite tudi pri naših tajnicah poklicne mature gospe Nevenki Žlebnik in Veroniki Sušnik, pri vaših mentorjih za maturo in razrednikih, vsekakor pa tudi v naši svetovalni službi, tajništvu in vodstvu šole.

Spoštovani dijaki, bodoči trgovci, gastronom hotelirji, obdelovalci lesa in mizarji, ki boste letos opravljali zaključni izpit!

 Tudi zaključni izpit bo potekal po veljavnem koledarju z določenimi prilagoditvami (druga izpitna enota). Prav tako bodo te posebnosti v prihajajočih dneh objavljene v naši spletni učilnici v rubriki zaključnega izpita. Vse podrobnosti lahko dobite pri tajnici zaključnega izpita, gospe Janji Žigart, prav tako pri svojih mentorjih za 2. izpitno enoto in pri svojih učiteljih slovenščine za 1. izpitno enoto. Seveda pa so vam za informacije na voljo vsi razredniki, svetovalna služba, tajništvo in vodstvo šole.

In kako naprej? Smernice za naše nadaljnje delo (na daljavo ali neposredno) čakamo s strani ministrstva. O vseh zadevah vas bomo sproti obveščali. Prosim, spremljajte obvestila na naši spletni strani in v spletni učilnici. Sprotne informacije pa vam bodo iz prve roke lahko posredovali razredniki.

Želim vam lepe praznike, mirne prvomajske počitnice in veliko optimizma ob zaključku šolskega leta. Prihaja najlepši mesec v letu in upam, da vam bom v prihodnjem sporočilu posredoval samo najlepše informacije.

Bodite lepo!

Slovenj Gradec, 24. 4. 2020

Ravnatelj:
Bernard Kresnik