V petek, 29. 1. 2021, smo se dijaki in učitelji petih evropskih šol, preko aplikacije Zoom srečali v okviru Erasmus+ projekta z naslovom Energija je prihodnost sveta. Pri projektu – poleg Srednje šole Slovenj Gradec in Muta – sodelujejo srednje šole iz Košic na Slovaškem, Lucere v Italiji, Roanne-a v Franciji in Adane v Turčiji.

Kot že naslov projekta pove, bo eden izmed glavnih ciljev spodbujanje in oblikovanje ekološkega odnosa do narave, ob čemer ne more ostati prezrta odgovornost do prihodnjih generacij. Vsak izmed partnerjev bo raziskal obnovljive vire energije v svoji regiji in jih predstavil ostalim projektnim partnerjem. V času projekta bo nastajal interaktivni zemljevid obnovljivih virov energije na območjih, od koder so partnerske šole.

Na naši šoli imamo program Okoljevarstveni tehnik, katerega vsebine projekta še posebej naslavljajo. Dijaki in strokovni učitelji tega programa bodo imeli pri projektu še prav posebno vlogo, saj bodo lahko vrstnikom, kakor tudi kolegom, iz vseh sodelujočih šol predstavili svoje bogate izkušnje in znanja, povezane s temami in cilji projekta.

V okviru dvoletnega projekta so predvidena enotedenska srečanja na vseh šolah. Seveda v času pandemije ne moremo potovati, vendar si vsi partnerji želimo, da se bomo v času projekta vendarle uspeli srečati tudi v živo, in ne samo preko spleta.

Srečanja smo se udeležili Sara Pečovnik, Maša Grm, Alja Kotnik, Lea Plazovnik in Tomaž Šoster.

Koordinator projekta za

Srednjo šolo Slovenj Gradec in Muta,

Tomaž Šoster

Dostopnost