cof

V sredo, 27. 9. 2017, smo se dijaki programov E2, E4, ET1 in ET2 odpravili na ekskurzijo v Zasavje. Najprej smo si ogledali steklarno Hrastnik, kjer nam je komercialistka podjetja predstavila potek dela v podjetju, njihove vrednote, vsakdanji delovnik, zgodovino podjetja, pokazala pa nam je še enkratne izdelke, ki so jih izdelali po naročilu znanih osebnosti. Ogledali smo si tudi proizvodno halo ter njihovo trgovino s steklenimi izdelki.
Naša naslednja postaja je bilo Zagorje ob Savi. Na poti smo se peljali mimo trboveljskega dimnika, ki je najvišja zgradba v Sloveniji ter najvišji dimnik v Evropi. V Zagorju smo se sprehodili skozi park do kipa Janeza Drnovška ter do mesta, kjer poteka 15. poldnevnik.
Pot smo nadaljevali do Laškega, kjer smo najprej imeli dijaki čas za kosilo, temu pa sta sledila ogled in predstavitev Term Laško. Predstavnica podjetja nam je predstavila zgodovino podjetja, dejavnosti, ki jih izvajajo, od kulinarike, otroških animacij, velnesa, zdravljenj do različnih masaž, povedala pa je tudi nekaj o sami  lokaciji term ter raznih dogodkih, ki se v kraju vrstijo skozi  leto.
Tako smo zaključili našo ekskurzijo, v kateri smo spoznali tri pomembne slovenske kraje in se naučili nekaj novega s področja ekonomije in tudi geografije.

 Tadeja Jeseničnik, E2

Dostopnost