V torek, 15. 11. 2022, je v Laškem potekal , 69. Gostinsko turistični zbor. kjer sta se na tekmovanju srednjih gostinskih šol pomerila tudi naša dijaka. 

V smeri strežba nas je zastopala dijakinja GT2 programa, Manja Pasarić, ki je tekmovala v kategoriji “strežba pred gostom”. Z mentorico je pričela vaditi že v septembru. Na tekmovanju je pripravila marinirano domačo tlačenko z dodatki kuhane zelenjave in sadja: rdeče pese, jabolka in kislega zelja, prav tako je po skrbno pripravljeni recepturi zmešala koktajl, ki je moral po pravilniku vsebovati brezalkoholno pivo. Manja je s svojim nastopom strogo komisijo tako prepričala, da je prejela srebrno priznanje.

V smeri kuharstvo je tekmoval dijak GT2, Tristan Plevnik, ki je moral pri pripravi jedi uporabiti svinjsko ribico in pivo. Po skrbnem izboru in pripravi receptur je za komisijo, ki je ocenjevala tako higienski pristop kot okus in izgled, pripravil krožnik z naslednjimi komponentami: zorjeno svinjsko ribico, pirejem buče hokaido, zelenjavnimi zvitki, koromačem v pivski omaki, sotiranim in flambiranim jabolkom in rdečo omako.

Tristan se je na tekmovanje vestno in skrbno pripravljal že od začetka šolskega leta, kar je obrodilo sadove, saj je za svoj nastop prejel bronasto priznanje.

Mentorici sva na dijaka, ki sta suvereno in dostojno zastopala našo šolo, zelo ponosni.

Za dosežen rezultat jima vsi čestitamo!

Galerija

Mentorici Dragomira Šavc in Suzana Planšak