V torek, 20. aprila 2021, je  izvedba letošnjega državnega tekmovanja potekala na daljavo s pomočjo videokonferenčne povezave Zoom.

Potek je bil torej drugačen kot običajno. Ob predvideni uri so se sodelujoče šole vključile v videokonferenčni prostor organizatorja tekmovanja – SEPŠ Koper. Tekmovalne pole so prispele po pošti, a odprle so se ob uri, ki je bila določena za pričetek tekmovanja. Pod nadzorom organizatorja tekmovanja preko kamere ter mentorice v razredu je tekmovanje na lokacijah vseh sodelujočih šol teklo istočasno in brez motenj.

V konkurenci 47 tekmovalcev smo dosegli DOBRE REZULTATE:

  • DAVID KOTNIK, BRONASTO PRIZNANJE,
  • SARA NOVAK, BRONASTO PRIZNANJE,
  • INES DEDIĆ, BRONASTO PRIZNANJE.

Vsi tekmovalci so se z doseženimi točkami uvrstili v »zlato sredino«. David in Sara sta dosegla enak rezultat (delita si 28. mesto), Ines pa je dosegla le točko manj.

Zadovoljna sem, ker so predstavniki naše šole zbrali pogum in se državnega tekmovanja udeležili kljub izrednim pogojem, v katerih je potekalo izobraževanje v šolskem letu 2020/21. Posledično se je namreč letos za udeležbo na državnem tekmovanju odločilo manj udeležencev (47 tekmovalcev) kot prejšnja leta (okoli 70 tekmovalcev), ampak predstavniki SŠSGM so uspešno sodelovali.

ISKRENE ČESTITKE VSEM TREM TEKMOVALCEM.

Mentorica

Karmen Grudnik, univ. dipl. ekon.