V sredo, 16. 2.  2022, je potekal 16. mednarodni sejem učnih podjetij, tudi tokrat v virtualni obliki, na katerem je istočasno potekalo tudi državno tekmovanje učnih podjetij. Sejem je edinstvena priložnost za dijake, da v praksi preizkusijo svoja ekonomska znanja, seveda pa tudi sposobnosti komuniciranja in sklepanja poslov. Na njem je sodelovalo 35 domačih in tujih učnih podjetij iz Amerike, Slovaške, Španije, Madžarske, Bolgarije… med njimi tudi naše podjetje Eko Krojaček d.o.o., ki se ukvarja s predelavo in prodajo tekstilnih izdelkov v oblačila in igrače.

Obiskovalci so se lahko “sprehodili” med stojnicami, ki so bile opremljene z on line klepetalnicami, kjer so lahko opravili nakup ali pa zgolj poklepetati z zaposlenimi, pregledati njihovo ponudbo, kataloge, poslovni načrt, reklame in druga interaktivna gradiva. V času sejma je potekalo državno tekmovanje učnih podjetij na katerem so poleg interaktivnih promocijskih gradiv ocenjevali poslovni načrt, izvirnost poslovne ideje, komunikativnost osebja, spletno stran .. UP Eko Krojaček se je uvrstilo med 10 najboljših učnih podjetij in zasedlo odlično 3 mesto.

V sklopu sejma so potekala tudi poslovna srečanja, na katerih je imelo naše UP Diona stacionarno omizje. Poslovne sestanke so imeli z desetimi podjetji. Tudi oni so s sklenjenimi posli zelo zadovoljni. Vsi so pridobili veliko izkušenj, ki jim bodo v  življenju prišla zelo prav. Dokazali so, da postajajo odlični, samozavestni poslovneži in zelo dobri retoriki, ki se znajdejo v vsaki situaciji.

Galerija

 

Darja Sovinc, univ. dipl. ekon.