V sredo, 31. marca 2021, je potekal 15. mednarodni sejem učnih podjetij, tokrat on line, na katerem je istočasno potekalo tudi državno tekmovanje učnih podjetij. Sejem je edinstvena priložnost za dijake, da se preizkusijo v poslovnem komuniciranju, domačem in tujem. Na njem je sodelovalo 24 domačih in 17 tujih učnih podjetij iz Indonezije, Kanade, Švice, Bolgarije, Srbije, Črne Gore in Hrvaške, med njimi tudi naše podjetje Moj ceker d.o.o., ki posluje kot trgovina brez plastične embalaže.

Obiskovalci so se lahko “sprehodili” med stojnicami, ki so bile opremljene z on line klepetalnicami, kjer so lahko opravili »nakup« ali pa zgolj poklepetati z zaposlenimi, pregledati njihovo ponudbo, kataloge, poslovni načrt, reklame in druga interaktivna gradiva. V času sejma je potekalo državno tekmovanje učnih podjetij na katerem so poleg interaktivnih promocijskih gradiv ocenjevali poslovni načrt, izvirnost poslovne ideje, komunikativnost osebja .. UP Moj ceker se je uvrstilo med 10 najboljših učnih podjetij in zasedlo odlično 8. mesto.

V sklopu sejma so potekala tudi poslovna srečanja, na katerih je imelo naše UP Mladostik stacionarno omizje. Poslovne sestanke so imeli z dvanajstimi domačimi in tujimi podjetji. Tudi oni so s sklenjenimi posli zelo zadovoljni. Vsi so pridobili veliko izkušenj, ki jim bodo v  življenju prišla zelo prav. Izkazali so se kot odlični, samozavestni poslovneži in zelo dobri retoriki, ki se znajdejo v vsaki situaciji.

Darja Sovinc, univ. dipl. ekon.