V sredo, 8. marca 2017, se je v Celju odvijal 11. mednarodni sejem učnih podjetij, na katerem je istočasno potekalo tudi državno tekmovanje učnih podjetij. Od 1. sejma leta 2006 se je veliko spremenilo. Med drugim se je priključilo veliko tujih učnih podjetij. Iz leta v leto so stojnice boljše, lepše, ideje izvirnejše, učna podjetja pa pripravijo tudi interaktivno promocijsko gradivo. Na sejmu je sodelovalo 56 učnih podjetij iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Romunije in Italije. Med njimi je bilo tudi naše podjetje Lesenko d.o.o., ki posluje se ukvarja s prodajo lesenih modnih dodatkov.

S pripravami so začeli že januarja, ko so zmagali na šolskem tekmovanju učnih podjetij. Pripravili so veliko propagandnega materiala: radijsko reklamo, power point predstavitev podjetja, spletno in face book stran, razne ponudbe, reklame letake, zloženko podjetja, račune, pogodbe, nagradno igro… Tudi letos je deloval sejemski radio, preko katerega so se predstavljala učna podjetja. Zadovoljni so bili tako s svojo predstavitvijo kot z obsegom prodaje. Pridobili so veliko izkušenj, ki jim bodo v  življenju prišla zelo prav. Izkazali so se kot odlični, samozavestni poslovneži in zelo dobri retoriki, ki se znajdejo v vsaki situaciji.

V času sejma je potekalo državno tekmovanje na katerem so ocenjevali razstavni prostor, osebje, izvirnost poslovne ideje … Vse stojnice so bile tematsko izvirno urejene, učna podjetja so se odlično izkazala s svojo kreativnostjo. UP Lesenko se je uvrstilo med 10 najboljših učnih podjetij. Bravo.

Naj se ob tej priložnosti zahvalimo sponzorjem:
Finančno računovodske storitve Ošlak Anka s.p.
Struc kovačija Muta, d.o.o.
Struc Muta, d.o.o.
Bilancom, d.o.o.
Schmitz Cargobull, d.o.o.
Tovarna kos in srpov, d.o.o.
Modul, d.o.o.

Z njihovo pomočjo smo lahko oblikovali enkratno celostno podobo podjetja in zaposlenih.

Darja Sovinc, univ. dipl. ekon.

Ogled fotografij >>